sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Vamos a Toledo!

Rupesin miettimään että mitäs kerrottavaa tässä viikossa on ollut, kun mitään ei tuu mieleen vaikka oon ollu koko viikon menossa.. :D

No voisin alottaa koulusta. Espanjankurssi on nyt käyty, eli ekat pisteet on toivottavasti jo takataskussa. Vielä ei ole kuitenkaa selvinny miten me saadaan todistukset siitä kurssista, mutta kai kaikki ajallaan. Ainoo mitä tiedän että 2 viikkoa pitää ootella.. Ja tohon ootteluun saa täällä tottua.  Mikään ei tapahdu sillon ku pitäis. Maanantaina kävin poliisilaitoksella hakemassa raporttia lompakosta, jotta saan vakuutuksesta rahat ja voin mennä suurlähetystöön "sulkemaan" mun henkkarit. Vartosin siellä puoli tuntia vaikka olin ainut "asiakas". Koulussa opettaja tuli joka kerta tunnille vähintään 10 minuuttia myöhässä. Yritin saada ittelleni opiskelijakorttia ja menin kysymään sitä mei tiedekunnan toimistosta niin saan tiedon 2 viikon päästä infossa et miten sen kortin saa, jonka jälkeen mun pitää vartoo 2 viikkoa ennen ku voin saada sen. Toimiston täti lupas myös laittaa mulle listaa kasvatustieteen englanninkielisistä kursseista sillon torstaina kun kävin, listaa ei oo näkyny vieläkään.. :D kärsivällisyyttä saa siis ottaa mukaan reissuun niin paljon ku jaksaa kantaa, vaikka ei sillä lähinnä toi noitten touhu yleensä naurattaa.. :D Mutta siis kurssi oli hyödyllinen, muistaapahan taas jotain kielioppijuttuja ja tuli vähän aktivoitua puhumista. Lisäks siellä tutustu hurjan moneen uuteen ihmiseen kenen kanssa hengailla, joten suosittelen sitä erittäin lämpimästi kaikille vaihtoon lähtijöille!

Koulun käynnin lisäks alotin maanantaina kuntoilun. Kirjauduin neljäks kuukaudeks kuntosalille moncloan lähelle. Hinta tuolta 4 kuukaudelta jumppineen oli vaivaset 100e joten jos edes muutaman kerran viikossa tulis käytyä oon tyytyväinen.. :) en eka ollu kauheen innoissani ku salilla käy myös miehiä, yleensä kun suomessa käyn naisten saleilla, mutta edessä pullistelevat (hyvännäköset) miehet saa oman kuntoilumotivaation nousemaan kummasti.. ;) Kävin testaamassa keskiviikkona myös BodyPumppia.. Se ei ollu Body Pumppia nähnykkään, mutta oli tosi kiva päästä jumppaamaan, joten eipä tuo haitannu.. Miettisin ennen jumppaa että mitenköhä mä tiedän että mitä me millonki tehää, ku ei oo noi ruumiinosat vielä espanjaks nii hyvin hallussa, mut ohjaaja tyyty laskemaan meille tahtia ja huutamaan "oo oo" aina väliin, niin ei ollu onneks kamalan vaikeeta.. :D kuntosalin lisäks jatkoin hyvin alkanutta salsa-uraani, enkä malta vartoa että pääsee tiistaina uudestaan pyörähtelemään.. saa nähä miten parkettien partaveitsenä tuun täältä takasi ku kuubalainen ope piiskaa meidän sisäisiä latinoja esiin.. ;)

Viikonloppuna päästiin ekalle reissulle, suuntana oli pikkukylä Toledo! Kaupunki oli tosi kaunis, mutta olin niin jäätävän kylmä (jonka takia oon tänää vähä kipee), että maisemista nauttiminen oli hieman hankalaa, lisäks mä en ymmärtäny mitään mitä opas sano, niin 15 minuutin selitykset paikallaan ei ollu mun kärsivällisyydelle tarkotettuja.. :D Reissulla pääsin kuitenki nauttimaan ekat churrot,  joten mun churrojen syönti ei oo enää kääpiön ja mirkan vastuulla.. ;)

Tänää reissattii myös ikeaan, joten pääsin vihdoin pesemään mun lakanat, ja hankkimaan muuta kivaa.. Eli nyt on myös vieraat tervetulleita.. ;)Nii ja söin ekaa kertaa ikean lihapullia, vähänkö maistu hyvältä! (vaikka ei mitään mutten pulliin verrattuna, mutta parempi ku ei mitään) Oon viikonlopun aikana myös sosialisoitunu ja osallistunu mei kämpän pippaloihin, sekä tutustunu niissä naapureihin. Perjantaina jätettii hyvästit yhelle kämppikselle ja tänään kävi joku poika kattomassa sen huonetta.. saa siis nähä miten pian on uus tulossa.. Huomenna mulla alkaa oikee koulu, jännittää ihan törkeesti. Jos en saanu lauantaina oppaasta selvää miten otan tolkkua opettajista. Toisaalta toivon et kasvatustieteen tunneilla ei puhuta mistään kovin historiallisista asioista niin sanasto voi olla helpompaa tai sitten ei, huomenna sen näkee.. Otettiin ainakin alkuun maaritin kanssa käsi kädessä kulkemis taktiikka niin toivotaan että edes toinen ymmärtäis mitä pitää tehä jne.. ;) Meillä ei nimittäin ole mitään hajua missä kurssit on, koska kurssin tietoihin on merkattu ainoastaan huone, ei rakennusta tms missä se on, joten lähetään arvalla koittamaan jotain ja toivotaan että joku ohjaa meidät sieltä oikeeseen paikkaan. Ei olla myöskään varmoja huolitaanko meitä kursseille, koska me ei olla ilmottauduttu niihin mitenkään. Mun nettitunnukset ei toimi niin sitä kautta se ei nyt onnistu, ja täällä on kuulemma muutenki semmonen käytäntö et 2 viikon ajan saa mennä mihin haluaa ja sitten sen jälkeen pitää päättää mitä ottaa.. No me mennään tiistaina tapaamaan jotain koordinaattoria joka toivottavasti osaa kertoa meille jotain, tai sitten ei.. :D Onneks luotan siihen että kaikki selviää aikanaan ja järjestyy jotenki.. tähän asti kaikki on ollu tosi joustavia ja mukavia joten toivottavasti sama meno jatkuu.. :D loppuun taas hieman kuvia


Madridia

Toledo

En osaa kääntää tätä, mutta täällä on joka päivä joku mielenosotus. Perjantaina ekaa kertaa pelotti mennä kotiin ku Sol oli täynnä huutavaa väkeä ja siellä oli melkee 20 poliisiautoa ja poliisit mellakkavarusteissa. Normaalisti mielenosotukset on kuitenki rauhallisia, kuten tämä Toledolainen versio. Tällä kertaa osotettiin mieltä julkisiin palveluihin kohdistuvia leikkauksia vastaan.

toledon katedraali

olin tänää aivan innoissani ku kuivattelin pyykkejä espanjalaiseen tapaan narulla. Kämppikset nauro ku hihkuin ja otin kuvia asiasta tilanteesta.. Illalla ei enää kauheesti naurattanu ku yritin ottaa noita lakanoita pois ja koska on tosi kova tuuli lakanat oli pyörähtäny miljoona kertaa narun ympäri. Koitin pyöritellä niitä uudestaan että saan vedettyä narua takasin ja pyykit turvallisesti sisälle. Urakka päätty kuitenkin onnellisesti, enkä tiputtanu ku 2 pyykkipoikaa naapureitten pihalle :D täytyy mennä huomenna pyykkipoikaostoksille ja kuivattaa pyykkiä ens kerralla vähemmän tuulisella säällä.. 




Mutta nyt nukkumaan, reilu 6h päästä on herätys kouluun.. :) Nauttikaahan siellä hiihtosäistä munki puolesta ja pitäkää ittenne lämpimänä! :) xx

P.S. ei se koulu mitään alkanu, 3 viikon päästä vasta.. :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti