sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ei menny nii ku strömsössä ;)

Viikko alko hieman erilaisissa merkeissä ku olin ootellu. Maanantaina heräsin ahkerana tyttönä opiskelemaan puoli seitsemän aikaan ja menin yliopistolle ettimään luokkaa. Aluks ihmeteltiin, miten luokkaan ei tuu ketään, mutta oltiin jo opittu että kukapa tunneille nyt ajoissa tulis. No ku jonku ajan päästäkää ei yhtään ihmistä näkyny, käytii kyselee vaksilta jos luokka ois vaihtunu (sitä kuulemma sattuu), niin saatiin kuulla että kaikki tiedot pitää paikkansa, mutta 3 viikon päästä. No se lähetti meidät jonkun koordinaatin luo missä neljä nuorta poikaa tutki mei kursseja (vain espanjassa yhessä kopissa on 4 työntekijää tekemässä yhtä asiaa) ja varmisti että meitä oottaa 3 viikon loma! :) Päätettiin vakaasti käyttää tää loma espanjan opiskeluun, mutta vielä se on vähä jääny. Oon kuitenki yrittäny puhuu espanjaa mahollisimman paljon, esim salilla, mutta on se vaan uskomattoman hidasta.
Tiistaina oltiin tapaamassa mei kordinaattoria, joka autto meitä valitsemaan kursseja ja kerto miten niihin voi ilmottautua. Tapaamisesta ei ollu kauheesti hyötyä ku oltii kateltu kurssit jo ennen maanantaita, että osataan mennä oikeeseen paikkaan ja nainen totes kaikkien mei kurssien ja opettajien olevan erittiäin hyviä. Täällä on tapana että kursseja saa käydä kokeilemassa 2 viikkoa niiden alkammisen jälkeen joten senkää puolesta eipä tuolla tapaamisella ollu nii väliä. Mutta se mistä oon ylpee nii asioitiin koko tunti siellä naisella espanjaks ja ymmärsin ihan hyvin ja tulin jopa ymmärretyks, kyllä tää siis ehkä tästä pikkuhiljaa! :) Tiistaina myös lähettiin salsa tunnin jälkeen kiertämään kuppiloita ystävänpäivän kunniaks. Alkoholin nauttiminen espanjassa on halpaa, koska kaupassa kohtuuu viiniä saa jo muutamalla eurolla ja noissa pikkukuppiloissa, sisäänheittäjät tarjoo aina ilmaset juomat. Kun ilmasen juoman jälkeen vaihtaa paikkaan josta saa taas ilmaset juomat, ei illan aikana tarvii kovin montaa  juomaa kustantaa. Pikkupaikoissa on myös enemmän paikallisia, joten tulee treenattua sitä espanjaa.. ;)
Toinen malliesimerkki espanjalaisesta asioiden hoidosta koulun lisäks on posti. Mulle on tähän mennessä tietääkseni lähetetty 2 postia. 3 viikkoa sitten lähetetty postikortti ei oo tullu vieläkään perille ja myöskään mutten maanantaina lähettämää pankkikorttia ei oo vielä näkyny. Pankkikortti oli laitettu kirjattuna kirjeenä, joten jonku olis pitäny kiikuttaa se mun ovelle. Kun sitä ei kuitenkaa vielä perjantai iltana näkyny päätin ottaa ohjat omiin käsiin ja kävellä postiin kyselemään, jos ne ois vaikka tuonu sen ku oon ollu kotona. Katoin matkaoppaasta missä posti sijaitsee ja lähin metsästämään sitä (suosittelen muuten matkaopasta kaikille vaihtoon lähteville, tosi kätevä yllättävissäki tilanteissa!). Postia ei kuitenkaa tällä kertaa löytyny, koska etin keltasta kämästä toimistoo ja posti näyttiki tältä.


Launtaina puolestaan posti oli kaikista infoista huolimatta menny kiinni jo klo 14, joten jäi asian selvittäminen huomiselle..

Viikonloppuna Madridissa oli karnevaalit, joiden viettämisen aloitin torstaina kapitalin erasmus-bileillä. Olin miettinyt miten 7 kerroksisen baarin saa täytettyä pelkillä vaihtareilla, mutta hyvin tuo näytti onnistuvan. Jonottaa sai melkeen tunnin ja tanssilattioilla riitti hyvin porukkaa.Tässä teille vähän karnevaalitunnelmia



Karnevaalit tarkotti myös mieletöntä määrää turisteja. Hermostuin jo ku matka kotoota keskustaan kesti puolta pidempää ku tavallisesti, koska kadut on nii täynnä ja ihmiset matelee, lomalla ku ovat. Kai siihen pitää tottua ku ilmat paranee ja turistien määrä lisääntyy, kuulin ekaa kertaa suomeaki kadulla!  Lauantai iltana oltiin kattomassa karnevaalikulkuetta Emman ja Maaritin kanssa. Olin nii lyhyt, että en nähny ku kaikista korkeimmat ja isoimmat jutut, jotka oli ihan hienoja, mutta kaikki tanssi yms jäi meikäläiseltä pääasiassa väliin, joten ei nuo karnevaalit ihan elämää suurempi kokemus ollu, hieno nähä kuitenki.






Tänään oli eka päivä ku olin ulkona t-paidalla! Olin tästä ihan liekeissä kunnes Kaisa kerto, että viime helmikuussa oli ollu useempiki +23 asteen päivä. No se että aurinko on paistanu nyt 4 viikon aikana kaikkina paitsi 2 päivänä riittäköön mulle.. :) ens viikolla on onneks jo luvattu +18 ja portugalissa meitä pitäis oottaa jo melkee +20 kelit, joten toivottavasti alkais pikku hiljaa tarttumaan väriä pintaan! :)  Nyt kuitenki nukkumaan, jotta huomenna jaksaa tapella postissa. Haluaksia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti