keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Tuplavappu

Tänä vuonna tuntuu ku oisin saanu vapun 2 kertaa. Seve oli täällä ku vietettiin oikeeta vappua. Ensin käytiin valenciassa, jotta Seveki pääsis rannalle (ja mä ajamaan autoa, jee!). Onneks mäki näin jotain uutta ku käytiin sekä meno, että paluu matkalla hienoissa pikkukylissä.  Tässä kuvia:

Cuenca


jee ranta! oltiin kääpiön kanssa rohkeita ja käytiin muutamaankin otteeseen uimassa.. :)

Mun kokemukset paellasta madridissa on erittäin huonoja, niissä käytetään lähinnä huonoimmat osat asioista. Tässä kuitenkin erittäin herkullinen valencialainen versio! :)



Kääpiö valencian kattojen yllä! <3



 jonka jälkeen alotettiin vapun vietto Madridissa. Sevellä oli kyl kaikista huonoin tuuri kelien suhteen. Madridissa sato vettä ja oli törkeen kylmä, vaikka oltiin jo melkeen tammikuun puolella. Riikan kanssa tehtiin sima valmiiks odottamaan jo edellisellä viikolla ja maanantaina käytiin shoppailemassa ja ostamassa tarvikkeet vapun viettoon. Mira oli jo auttanu asiaa tuomalla serpentiiniä ja kardemummaa munkkeja varten ja kaupasta löyty melkeen kaikki muu tarpeellinen ilmapalloja lukuunottamatta. Kaipasin kovasti Reettaa, ku kukaan muu ei ymmärtäny mun suurta tarvetta saada perunasalaattia ja nakkeja. Onneks Sean kuitenki pelasti tilanteen ja teki meille perunasalaattia sillä aikaa ku mä väkersin munkkeja muiden avustuksella. Vappuaattoa vietettiin lähes suomalaisessa seurassa Maaritin, Tuomon ja Seanin kanssa.  Koska vappu ei ainakaan tällee kohtuu kylmällä kelillä ollu täällä todellakaa mikää juttu, vaik sen kunniaks oliki muutama vapaapäivä, päätettiin avittaa asiaa hatuttamalla patsas.. :D



Väsättiin sitten hattu
Ja koska real madrid oli törkeesti menny varaamaan cibeleksen, jouduttiin tällä kertaa tyytymään madridin vaakunaan "karhuun ja mansikkapuuhun"



Seuraavana aamuna hattu oli valitettavasti poissa, jäljellä oli enää teipit karhuparan päässä.. :( Mutta saatinpahan tuotua suomalaisia perinteitä tutuks myös espanjalaisille.. :)

Sitten se seuraava "vappu", jonka myötä, madrid pääsi taas mun lempparipaikaks.Viimeset  5 päivää täällä on näyttäny lähinnä tältä (lukuunottamatta mustavalkosuutta)


Tänää on siis ollu San Isidron päivä, joka on käsittääkseni madridin pyhimys. Sen kunniaks on sitten juhlittu jo perjantaista asti. Ilmeisesti joka kaupungilla on omat pyhimyksensä, jota sitten juhlistetaan asiaan kuuluvin menoin, kuten Fallas de Valencia, jota kävin kattomassa maaliskuussa. Ihmisillä on ollu tommoset puvut, joka päivä on ollu kaikenmaailman konsertteja, kulkueita ja ilotulituksia. Vielä ku lämpötila on päivisin yli 30, yölläki pärjää hyvin ilman pitkähihasta ja taivaalla ei näy pilven hattaraa, on meininki ollu uskomaton. Oon viimeset 5 päivää lähinnä löhöilly puistoissa ottamassa aurinkoa ja kuuntelemassa musiikkia. Kadut on täynnä hymyileviä ihmisiä ja puistot on täynnä kaiken ikäsiä ihmisiä piknikoimassa ja nauttimassa kesästä. Kaikista söpöimpiä on pienet lapset, joilla on ollu noi puvut aamusta iltaan päällä, tytöillä vielä punanen kukka hiuksissa ja pojilla napin lävessä, oo! :D  Huono puoli tässä viikonlopussa on ollu se, että lauantaina kun olin yöaikaan solilla ja mulla oli puiston jäljiltä isompi kassi mukana, lähti mun kännykkä kävelemään ihmispaljoudessa ilmeisesti samaan aikaan Dorotan lompakon kanssa, joka oli myös mun kassissa. Sunnuntai kuluki sitten kivasti osaks kyttiksellä, jossa tällä kertaa oltiin kylläkin yllättävän nopeita. Puhelimeen puhuminen skipattiin kokonaan ja päästiin vaan 20min odottelun jälkee. Kännykän mukana meni kuvat kulkueista ja bändeistä, enkä oo päässy ottamaan lisää seuraavina päivinä, ku en oo vielä päässy ostamaan uutta,  joten niitä ei valitettavasti oo nyt hirveesti tarjota.. Tässä kuitenki ainut minkä ehin ladata facebookkiin:




 Sitten vielä ehkä maailman huonoiten kuvattu videotän illan ilotulitteista firstpostin sivuilla
ilotulite

Että semmosta tänne.. :) nyt nukkumaan, että jaksaa huomenna pakertaa konsertin ja musikaalin parissa, vaikka mukavan tuntusia projekteja kumpikin.. :) ootte rakkaita! xxx

2 kommenttia:

  1. Moi! Missä kävitte kiipee tonne vuorille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patikoimassa käytiin cercedilla nimisessä kylässä.. ootko lähössä tonne päin?

      Poista